Ana Sayfa
Özel Dosyalar
İnsan ve Toplum
İz Bırakanlar
Faydalı Bilgiler
 
Kültür Sanat
Polemik
Sudoku Oyna
Sesli Kütüphane
İletişim
Hakkımızda
Ö. Çetin Engin
Saflık, tarife muhtaç...
İrfan Atasoy
İyiyim!..
Vehbi Abimizin yazıları
"O büyük günde buluşuncaya kadar sevenlere sabır, selamet;
Mahrum kalmışlara da insaf ve itidal dilerim..." - Vehbi Arvas
Soğuk algınlığı ve tedavi yöntemleri...
23 Ocak 2011 Pazar | 15:42
Soğuk algınlığından burun, boğaz, kulaklar, östaki tüpü, nefes borusu, ses telleri ve akciğerler etkileniyor. Soğuk algınlığı en çok okul çağı çocuklarında görülüyor ve sıklığı yaşla birlikte azalıyor. 
      
BELİRTİ VE BULGULARI
       Soğuk algınlığının ilk belirtileri umumiyetle boğazda takılma hissi, burun akıntısı ve hapşırık olurken başlangıçta su gibi olan burun akıntısı, bir süre sonra sarı-yeşil renkli ve koyu hale geliyor. Çocuklarda boğaz ağrısı, öksürük, başağrısı, ateş, halsizlik, kas ağrıları ve iştahsızlık da görülebiliyor.

DOĞAL VE ORGANİK ÜRÜNLER İLE KENDİNİZİ KORUYUN
Doğal besinler ve organik gıdalar tüketerek bağışıklık sistemimizi kolayca güçlendirebiliriz. Günümüzde doğal ve organik ürünlere ulaşım her geçen gün daha da kolaylaşıyor. İnternet üzerinden doğal ve organik ürünleri kolayca sipariş edebiliyoruz. Ben doğal ve organik ürünler için Arifoğlu markasına güveniyorum. Doğal bitkisel yağları çok kaliteli. Marketlerde veya aktarlarda satılan diğer markalı ürünlere oranla Arifoğlu ürünlerinin kalitesi hemen kendini belli ediyor. Çocukluğumdan beri bildiğim bir marka olduğu için ayrı bir güvenim var. Hayatımıza baharat ile giren Arifoğlu, organik kozmetik ve destekleyici ürünleri ile hayatımıza olmaya devam ediyor. Arifoğlu ürünlerini www.arifogluonline.com adresinden sipariş ediyorum. Arifoğlu Online'ın hızlı dönüş yapan, samimi ve içten bir müşteri hizmetleri var. Aynı zamanda ücretsiz kargo ve aynı gün teslimlerinin yanında en iyi fiyatı sunuyorlar. Size de tavsiye ederim.
      
HASTALIĞIN ÖNLENMESİ
       Henüz soğuk algınlığına kesin tesirli bir aşı bulunamadı. Yakalanmamak için, hastalık belirtileri olan kişilerle hastalığın ilk 2. ve 4. günleri arasında temas edilmemesi lazım. Ancak, çoğu zaman bu mümkün olmuyor, soğuk algınlığına yakalanan kişiler, henüz hasta olduklarını anlamadan bulaştırıcı döneme girmiş oluyorlar.
       Özellikle burun temizliğinden sonra olmak üzere sık sık ellerini yıkamk, öksürürken ve hapşırırken ağız ve burunlarını kapamk lazım. Yorgunken, iyi beslenilmediğinde, serin ve nemli havada kalındığında soğuk algınlığına daha kolay yakalanılacağına dair inanışlar olsa da, henüz bunlar isbatlanmamıştır .
      
HASTALIĞIN SÜRESİ
       Umumiyetle 7 ile 14 gün arasında iyileşiyor. Bazen sinüzit, orta kulak iltihabı, larenjit veya bronşit gibi komplikasyonlar sebebiyle hastalığın seyri uzayabiliyor.
      
EVDE TATBİK EDİLEBİLECEK TEDAVİ
       Tedavi ve tam düzelme zamana bağlı. Bu süre içinde istirihat edilip, bol sıvı gıda alınması (su, evde yapılmış meyve suları gibi) lazım. Umumiyetle ağrı kesici, dekonjestan ve allerji karşıtı maddeler ihtiva eden soğuk algınlığı ilaçları, hastalığı iyileştirmiyor; sadece kas ağrısı, burun tıkanıklığı ve başağrısı gibi belirtilerin hafifletilmesine yardımcı oluyor. Buruna fizyolojik serum (%0.5 konsantrasyonda tuz solüsyonu) damlatılması ve oda havasının bir buhar cihazı ile nemlendirilmesi burun tıkanıklığı şikayetini hafifletebiliyor.
      
DOKTORUNUZA NE ZAMAN BAŞVURMALISINIZ?
       Boğaz ağrısının şiddetlenmesi ve uzun sürmesi, öksürükle koyu balgam gelmesi veya öksürüğün 10 günden uzun sürmesi, 38°C üzerinde ve birkaç günden uzun süren ateş olması, göğüs ağrısı, sık nefes alma, yutma güçlüğü, mayi gıda alamama, kulak ağrısı, uyuklama hali, boyunda ağrılı şişlikler, dudak, deri veya tırnaklarda morarma işaretlerinden herhangi birinin görülmesi halinde doktora görünmek lazımdır.
  faydalı bilgiler kategorisindeki en yeni içerikler
- Aura Cleanmax artık webde...
- Soğuk algınlığı ve tedavi yöntemleri...
- Yemek dediğin bozulur!..
- Ekmekteki Gizli Tehlikeye Dikkat
- Uçak Yemeği Neden Lezzetsiz?
- Sigara sesi kısıyor...
- Uzun ömürlü olmak için...
- 1 Bardak Kola Bize Neler Yapıyor?..
- Ramazan ayında beslenme hataları...
- Sağlıklı oruç tutabilmek için reçete...
- Ramazanda Nasıl Beslenmeli?
- Yaz beslenmesinde 10 esas‏
- Beynimiz ve biz
- Evde tasarruf için...
- Obez olmamak için...
- Meyvelerin gerçek mevsimleri...‏
- Hangi meyvenin ne yararı var?
- Sirkede inanılmaz marifetler
- Karat
- Kuruyemişin faydaları
- Nar ve Nar Ekşisinin Faydaları...
- Kalbin Dostları...
- Keçi Boynuzu'nun (Harnup) Faydaları
- Domuz Gribi'nden nasıl korunuruz?
- Sağlıklı beslenme ve Ramazan
- Bu kategoridekileri listele
   
SaatliMaarif.com
Sınırı çizilen her özgürlük tanımı kalemimizin mürekkebidir....
Bir Derinev Yapımı